اگر شما از يک فرد مبتلا به بيماري آايمر مراقبت ميکنيد بايد بدانيد که مراقبت کردن از يک فرد مبتلا به بيماري آايمر ميتواند بسيار طاقتفرسا باشد، حتي در صورت برخورداري از نيروي جواني و سلامتي کامل مراقبتکننده، اين مراقبت وظيفهاي بسيار دشوار بوده و نياز به زمان و نيروي بسيار دارد.
بنابراين براي تداوم در امر مراقبت، مهم است که با شناخت علائم، فشارهاي عصبي و دانستن راهکارهايي جهت تقليل اين فشارها از خود مراقب کرده، ضربههايي را که در اين مسير بر جسم و عواطف شما وارد ميشود، کاهش دهيد.
يک مراقبتکننده بايد اول از خود مواظبت کند زيرا که او بايد سالم بماند تا بتواند از بيمار خود مراقبتهاي لازم را به عمل بياورد.
فهرست زير شامل علائم شايع فشارهاي عصبي در افراد مراقبتکننده است. لطفاً به اين فهرست توجه کنيد. اگر اين علائم در شما وجود دارد، بهتر است به پزشک متخصص اعصاب و روان مراجعه کرده و براي استفاده از خدمات حمايتي با انجمن آايمر ايران تماس بگيريد.
10 علامت فشار رواني بر فرد مراقبتکننده از بيمار مبتلا به آايمر
1- عدم پذيرش بيماري و اثرات آن بر روي بيمار
«من ميدانم که مادرم بهتر ميشود. حتماً در تشخيص بيماري او اشتباه کردهاند.»
2- خشم نسبت به فرد مبتلا به بيماري و ديگران
«اگر او اين سؤال را دو مرتبه تکرار کند، جيغ ميکشم.»
مراقبت از فردي که آايمر دارد نياز به زمان و نيروي بسيار دارد
3- دوري از جمع
ديگر مايل نيستيد با دوستان خود تماس حاصل کرده و در فعاليتهايي که قبلاً از آنها لذت ميبرديد شرکت کنيد.
«من ديگر مايل نيستم در جمع همسايهها شرکت کنم.»
4- اضطراب براي روبهرو شدن با آينده
«من نگران روزي هستم که ديگر نتوانم از عزيزم نگهداري کنم.»
5- افسردگي
بسياري از اوقات، شما نگران و نااميد و غمگين هستيد.
«من ديگر هيچ چيز برايم مهم نيست.»
6- خستگي مفرط
شما ديگر نيروي لازم براي اتمام کارها را نداريد.
«من ديگر توان هيچ کاري را ندارم.»
7- بيخوابي
نيمه شب بيدار ميشويد، ممکن است کابوس يا خوابهاي آشفته ديده باشيد.
«من بهندرت تا صبح ميخوابم. مرتب گوش ميدهم که نکند پدر از سر جايش بلند شده باشد.»
8- عکسالعملهاي احساسي
با کوچکترين مسئله ناراحت ميشويد و خيلي از اوقات عصبي هستيد.
«وقتي غذايش را نخورد، بياختيار داد زدم.»
9- عدم تمرکز
قادر نيستيد که بر چيزي تمرکز کنيد و براي انجام کارها دچار مشکل ميشويد.
«من قبلاً ميتوانستم جدول حل کنم، حالا اگر شانس بياورم، يک چهارم آن را بتوانم حل کنم.»
10- مشکلات سلامتي
ممکن است چاق يا لاغر شويد، بيشتر مريض شويد (سرماخوردگي، آنفلوآنزا)؛ و يا دچار ناراحتيهاي مزمن شويد (پشتدرد، سردرد، افزايش فشار خون و غيره).
«من از بهار تابهحال يا سرماخوردهام و يا آنفلوآنزا گرفتهام، از دست هيچکدام خلاصي ندارم.
برهمين اساس در صورت وجود هريک از موارد ياد شده به پزشک متخصص مراجعه کرده و نسبت به درمان به موقع خود اقدام کنيد.
منبع: سلامت نيوز
درباره این سایت